Savaitė, skirta darniam pasauliui kurti

  • Paskelbta: 2024-06-14
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 10-14 d.d. centre vyko savaitė, skirta idėjos „Darnus vartojimas – darniam pasauliui kurti“ veiklų įgyvendinimui. Visų veiklų vienijanti tema – darnaus vystymosi tikslai. Tai į globalias problemas orientuoti sprendimai ir susitarimai, dėl kurių įgyvendinimo iki 2030 metų susitarė 193 Jungtinių Tautų šalys tam, kad mūsų pasaulis taptų geresne vieta gyventi. Tikslai orientuoti į atsinaujinančius energijos šaltinius, kokybišką mokslą, žmonių lygybę, nykstančių gyvūnų bei augalų rūšių išsaugojimą, atsakingą vartojimą bei kitas aktualias problemas, prie kurių sprendimo galime prisidėti kiekvienas šioje planetoje gyvenantis žmogus.

Besigydantys mokiniai noriai įsitraukė į pasiūlytas veiklas: geografijos pamokose nagrinėjo ir piešė savo ekologinį pėdsaką, biologijos pamokose mokėsi kaip teisingai rūšiuoti ir prisidėti prie aplinkos išsaugojimo, fizikos pamokose gamino vėjo jėgaines, lietuvių kalbos pamokose skaitė istorijas, iš kurių mokomės darnaus gyvenimo, gyvenimo įgūdžių pamokose kalbėjo apie tai, ką mes perkame ir interpretavo šią temą kūrybiniu darbu.

Vyko ir aplinkos tyrinėjimai, kurių metu mokiniai matavo įvairius aplinkos parametrus, tyrinėjo augančių augalų duomenis, braižė ligoninės kiemo planą.

Kūrybinėse dirbtuvėse įvairių ligoninės skyrių mokiniai „statė piramidę“: Darnaus vartojimo tikslai. Vyko ne tik kūrybinis darbas, bet ir diskusijos, svarstymai, kaip mes kiekvienas galime prisidėti prie šių tikslų įgyvendinimo.

Savaitės darniam pasauliui kurti partneriai buvo EMP Recycling kompanija – atsakinga ir pažangiausia elektronikos atliekų perdirbimo įmonė. Šios įmonės atstovės atvyko pas besigydančius vaikus ir pravedė kelias edukacijas apie elektronikos atliekų rūšiavimą, perdirbimą ir atgaunamas žaliavas gamykloje. Kartu atsivežė gautas medžiagas po perdirbimo ir vaikai galėjo jas pamatyti gyvai ir pačiupinėti. Kalbantis su mokytojomis, EMP Recycling kompanijos atstovėms kilo mintis atvežti į ligoninę smulkios elektroninės technikos surinkimo konteinerių. Puiki mintis, dabar ir ligoninės darbuotojai, ir mokytojai su mokiniais galės patogiai rūšiuoti elektronines atliekas darbo vietoje.

Praėjusi savaitė mokytojams ir mokiniams buvo išties įdomi. Tikime, kad mūsų vaikai taps atsakingais piliečiais, kuriančiais ir puoselėjančiais aplinką, įvairiose gyvenimo srityse savo veiklą grindžiančiais darniojo vystymosi principais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas