Baltų literatūros savaitė

Paskutinę rugsėjo savaitę ir pirmą spalio savaitę minėjome Baltų vienybės dieną.  Renginių metu mokiniai sužinojo, kuo mums įdomi ir artima Lietuvos sesė Latvija. Geografijos mokytoja Ramunė sudomino vaikus pasakojimu apie Latvijos  geografinę padėtį, valstybės simbolius, istorinius įvykius ir datas, kurios glaudžiai persipynusios su Lietuvos istorija. Pamatėme Latvijos lankytinų vietų vaizdus, gamtos grožį. Išmokome (nors, iš tikrųjų, jau kai kuriuos žodžius mokėjome) latviškai pasisveikinti, padėkoti, trumpam tapome vertėjais ir bandėme versti nesudėtingas frazes ir sakinius iš latvių kalbos. Apie vieną seniausių pasaulyje vėliavų - Latvijos vėliavą ir bendrystę su Baltijos sese Latvija primins baltai raudonos širdelės, kurias padarė mokiniai ir kurios puošia ir visus metus puoš mokymosi erdvę.

Kitame renginyje mokiniai skaitė Inese Paklone eilėraštį ,,Vecmammas  teju plaukts“ bei žavų jo vertimą į lietuvių kalbą. Bandėme atpažinti žodžius be vertimo, grožėjomės latvių kalbos skambesiu. Kadangi buvome atsinešusios įvairių vaistažolių ir žolelių, aptarėme jų pavadinimus, naudingumą, o paskui sudarėme lietuvių-latvių žolynėlių žodynėlį. Veikla vaikams labai patiko. Mokiniai pasidalino savo įspūdžiais iš kelionių po Latviją. 

Jau antrus metus mūsų mokyklos mokiniai dalyvauja VDU Letonistikos centro projekte ,,Baltų literatūros savaitė". Džiaugiamės įsijungę į įdomias ir prasmingas veiklas.

Projekto partneriai:  Latvijos Respublikos ambasada Lietuvoje, Lietuvos Respublikos ambasada Latvijoje, asociacija “Lietuvos ir Latvijos forumas”.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas